19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Dýňové rizoto s uzeným lososem

Název Množství a jednotka
kulatozrnná rýže 300 g
dýně hokkaido (nebo máslová) 200 g
uzený losos 250 g
mražený hrášek 150 g
malá cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 utřené stroužky česneku, vsypeme rýži (Arborio, Carnaroli), promícháme a zastříkneme bílým vínem, necháme odpařit, znovu po částech zastříkneme, necháme odpařit a přidáme vývar. Rýži osolíme, okořeníme tymiánem, přidáme na malé kostičky nakrájenou dýni (hokkaido nemusíme loupat, máslovou dýni oloupeme škrabkou, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky) a vaříme doměkka. Pokud je potřeba, přiléváme po troškách vývar. Těsně před dohotovením přidáme mražený hrášek a necháme společně dovařit ještě asi tři minuty, než hrášek změkne. Do hotového rizota ihned vmícháme lžíci studeného másla, jemně nakrájeného uzeného lososa a dvě lžíce strouhaného parmezánu.


 


RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové kuličky

Postup: Čokoládový krém smícháme s višňovou marmeládou, přidáme strouhaný perník a rum... zobrazit recept

RECEPTY

zapečená brokolice s vejci a bramborama

Postup: Uvaříme si brambory do poloměkka (ve slupce) a pokud máme zbylé z už... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...